Da li i vi nemate vremena kao i ostali i malo vam je 24h

 

Svi mi mi imamo istih 24h. Samo sto neko je uspešan i sve može da stigne a mi ne. U čemu se to onda mi razlikujemo, šta to ne radimo dobro?

Uglavnom vam se dešava da vas prijatelji pozovu za nešto, trebate im, ili vam neko ponudi dodatni posao, neku poslovnu priliku a vi im kažete da nemate vremena i da mnogo radite. Jesam li pogodio?

Kako onda postoje uspešni ljudi, proaktivni i sve mogu da stignu i materijalno su imućniji od nas, a mi radimo po dva tri posla i ne stižemo i nemamo vremena. Sve je u planiranju i To Do listi. Google Kalendar. Za Google Chrome imate extenziju Todoist  i sl. Imate veliki broj android programa i ToDo. Namestite i obaveštenja i pridržavajte se,budite tačni.

vreme ne mozemo zaustaviti

Znaći svi imamo 24h, ostaje nam da ga pravilno iskoristimo i isplaniramo. Sve obaveze koje imamo ćemo planirati unapred.Možete uzeti prazan papir i podeliti ga u dve kolone.Sa leve strane upišite sve obaveze koje imate u toku dana. Ustajem u 6h., oblaćim se, umivam, idem na posao, vodim decu u vrtić i td, sve dok ne pođete na spavanje.

Sa desne strane upišite vreme koje ćete dobiti slobodno od do u časovima.

Da bi ste bili uspešniji i došli do slobodnog vremena morat ćete nešto prestati da radite i gubite vreme.

Ustanite sat vremena ranije i na spavanje pođite sat vremena kasnije.Na ovaj naćin ste dobili dva sata vremena.!!!

1.  Nema TV. (prosečan čovek izgubi 15 godina svog života na gledanju TV.)

2. Nema nepotrebnog kafenisanja, izlazaka i bez kontrole provedenog vremena na istim.

3. Morate naučiti da kažete nekome NE i fokusirate se na važne stvari u svom životu, jer vreme ne možete vratiti.

Iznenadit ćete se kada budete videli gde ste trošili svoje vreme i da sada odjednom imate i po nekoliko sati viška !

Gleda televiziju

Kada zakazujete neki sastanak, gledajte u listu i kada ste vi slobodni a ne kada to odgovara toj osobi.I naravno zabeležite termnin u listu ili u radnoj svesci, nekom kalendaru. Podsetite par minuta ranije osobu u vezi sastanka pre samog termina.

Ako ste izašli na poslovni sastanak, kafić, restoran, ponovo se pridržavajte sledećeg termina i ne sedite dugo i bespotrebno. Ako i nemate sledeći sastanak, ipak ovaj prekinite i uz obrazloženje da imate sledeći i daljnje obaveze.Izledat ćete veoma ozbiljno i poslovno a to vreme iskoristite pametno.

2017-01-22_121157

Zapamtite vreme je novac. Vreme je nešto najdragocenije i nikada ga ne možete ničim nadoknaditi ili povratiti. Curi kao peščani sat.

pescani sat

Autor: Miroslav Zuha

Ako vam se ovo dopalo ili poznajete nekog ko nema vremena, slobodno možete podeliti po društvenim mrežama a i prijaviti se na moje kanale..

 

Prijavite se na našu email listu !

* indicates required
Mrezni Marketing kao Biznis

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss