Ubeđenja

pst

Kad ljudi brane svoja ograničenja,kažu:” Ne mogu da radim “X. Zato što…” Uobičajan izgovor je: Jednostavno takav SAM. Bliže istini je: Jednostavno,MISLIM da sam takav ”
Ako posmatramo ribu, naučićemo nešto o svojim ubeđenjima.(Sledeći eksperiment izveden je u okeanografskom insititu Vuds hol.)
Nabavite akvarijum.Podelite ga staklom na pola i dobićete nekakav dupleks za ribe.Zatim nađite barakudu-nazvaćemo je Bari-i cipala. (Barakude jedu cipale.)
Svaku ribu stavite u zasebnu polovinu.Bari će u trenu jurnuti na cipala i…tup..
udariće u staklo u punoj brzini.Okrenuće se i još jednom pokušati..tup!
Posle nekoliko nedelja,Barija će boleti nos.Na kraju će shvatiti da lov na cipala donosi bol i prestaće da ga juri.Sad sklonite staklenu pregradu i pogodite šta će se desiti! On će ostati u svom delu akvarijuma do kraja života.Bari će umreti od gladi dok cipala srećan pliva nedaleko od njega.On zna svoja ogranićenja i neće ih prekoračiti.
Zvuči li vam jadno priča o Bariju? A to je zapravo priča o svakom ljudskom biću.

ubedjenja

Mi ne nalećemo na staklene pregrade-mi nalećemo na učitelje,roditelje i prijatelje koji nam govore gde se uklapamo i šta možemo da uradimo. U najgorem slučaju,naletećemo na sopstvena ubeđenja.Ubeđenja nam ograničavaju teritoriju,a mi se borimo za nju i ne napuštamo je..

Prijavite se na našu email listu !

* indicates required
Mrezni Marketing kao Biznis

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss