Džon Maksvel

USPEH iz dana u dan

Nikada nećete promeniti svoj život ako ne promenite nešto od onog što činite svakog dana.
Tajna uspeha se nalazi u svakodnevnici..

ISTINA O USPEHU

Ne morate biti ni srećni ni bogati da bi ste bili uspešni. Ali treba da znate sledeće:
– Vi ste ono što radite svakog dana.
– U početku vi oblikujete navike, zatim one oblikuju vas.
– Razviti navike uspeha isto je tako jednostavno kao i navike neuspeha.

Svakog dana se nalazite u procesu nastajanja. U zavisnosti od toga čemu se posvećujete, postajete bolji ili  lošiji. Dozvolite da vam dam nekoliko saveta kako da postanete uspešni.

SEDAM KORAKA DO USPEHA

1. Odučite da svakodnevno rastete.
Jedna od najvećih ljudksih grešaka je pogrešna usredsređenost. Uspeh ne donose ni sticanje, ni dostignuće, ni unapređenje. Uspeh je rezultat rasta. Ako vaš cilj bude da svakog dana pomalo rastete, ubrzo ćete videti pozitivne rezultate. Kao što je rekao pesnik Robert Brauning: Zašto boraviti na zemlji, ako ne da bismo rasli. ?

2. Cenite proces više od događaja.
Određeni događaji  nas vode ka donošenju odluka, ali se trajna vrednost krije u procesu promene i rasta. Ukoliko želite da doprete do sledećeg nivoa, stalno se usavršavajte.

3. Ne čekajte nadahnuće.
Legendarni košarkaš  Džeri Vest jednom je rekao: U životu nećete mnogo postići ako radte samo onim danima kada se osećate dobro. Daleko dospevaju samo oni  koji sami sebe motivišu i koji životu daju ono najbolje što imaju, bez obzira na to kako se osećaju.

4. Žrtvujte zadovoljstvo zbog povoljne prilike.
Jedna od najvećih lekcija koju sam naučio od svog oca jeste princip: prvo plati, pa onda igraj. Sve u životu ima svoju cenu. Vaš izbor je da li ćete platiti na početku ili na kraju. Ako to učinite na početku, uzivaćete u velikim nagradama na kraju. a one imaju slađi ukus.

5. Sanjajte o velikim stvarima
Ne isplati se sanjati o malom. Robert Dž. Krigel i Luis Patler, autori knjige Ako nije razbijeno, razbijte, kažu: Nemamo pojma o ljudskim granicama. Ništa na svetu ne može izmeriti ljudske mogućnosti. Kad neko stremi ka svom cilju, daleko će nadmašiti svoja ograničenja. Naše mogućnosti su neograničene i neotkrivene. Čim razmišljate o ograničenjima, stvarate ih.

6. Odredite prioritete.
Svi uspešni ljudi znaju da upravljaju svojim vremenom. Pre svega, znaju da se organizuju. Kao što je rekao Henri Kajzer,osnivač Kajzer aluminijuma i Kajzer – stalne zdravstvene nege: Svaki minut planiranja uštedeće vam dva minuta izvođenja. Izgubljeno vreme nikada nećete moći da nadoknadite, zato svaki trenutak iskoristite najbolje sto možete.

7. Odričite se radi napredovanja.
Ništa vredno se ne postiže bez žrtvovanja. Život je pun važnih trenutaka u kojim ćete morati da menjate jednu stvar za neku drugu. Tada oči držite sirom otvorene – budite sigurni da menjate gore za bolje, a ne obrnuto.
Ukoliko se posvetite ostvarivanju ovih koraka, neprestano ćete rasti – i postaćete uspešni. To mozda neće odmah svi primetiti ali vi svakako hoćete. Ne gubite nadu zbog toga. Samo nastavite. Na kraju ćete uspeti.
Neka vas na vašem  svakodnevnom putovanju i ova knjiga  podstiće da doprete do novih uvida i stavova.Najpre je celu pročitajte. Zatim je ostavite nadohvat ruke – pored kreveta, u kola, u torbu. Čim nađete malo slobodnog vremena, nasumice okrenite neku stranicu i podsetite se šta znači uspeti.

Biće to neverovatno putovanje! Ponekad ćete osetiti uzbuđenje, ponekad će vam samo disciplina pomoći da krenete dalje. Ali uvek imajte na umu uspeh, čeka da vi učinite prvi korak. Počnimo.

DZON S. MAKSVEL.

Prijavite se na našu email listu !

* indicates required
Mrezni Marketing kao Biznis

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss